ana sayfa hakkımızda vize ülkeler Pasaport bilgileri vize rejim tablosu seyahat sağlık sigortası iletişim
Vize Başvurusu Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Ülke:
Destek
Türkmenistan Vizesi, Türkmenistan vize başvurusu, Türkmenistan vize evrakları, Türkmenistan büyükelçiliği, Türkmenistan konsolosluğu, Türkmenistan konsolosluk başvuru

 

Başvuru Bilgileri

 

Büyükelçilik

Ankara Büyükelçiliği
Adres : Koza sokak No: 28 Çankaya / Ankara
Tel : 0(312) 441 71 22
Fax : 0(312) 441 71 25
Web :
Email :

Konsolosluk
İstanbul Başkonsolosluğu
Adres : Gazi Evrenos Caddesi Baharistan sokak No: 13 Yeşilköy / İstanbul
Tel : 0(212) 662 02 21 02126620222
Fax : 0(212) 662 02 24
Web :
Email :

Başvuru Bölgeleri
ANKARA: Tüm Türkiye
İSTANBUL: Tüm Türkiye


 

 

Türkmenistan Vizesi

Önemli Uyarılar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar.
LACİVERT (Normal) YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) tüm T.C pasaportlarına vize uygulanmaktadır.!! (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)
Lütfen Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı ve pasaport temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz
Vize başvuru formları Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak - okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
Münferit olarak Turistik vize başvuruları Konsolosluğa şahsen yapılmaktadır.!!
Türkmenistan Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi, Çarşamba, ve Cuma günleri 10.00 - 12.30 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular maksimum 7 günde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk salı ve perşembe günleri işlem yapmamaktadır. Türkmenistan Başkonsolosluğunda Expres vize uygulaması yoktur.

Türkmenistan vizesi almak için yapılması gereken;

Ticari vize alarak Türkmenistan'a seyahat etmek isteyen yolcular için mutlaka
Türkmenistan'da kendilerini davet edecek olan kişi yada şirketlerden davetiye
gelmesi gerekmektedir. 2 türlü Davetiye kabul edilmektedir.
1- -Türkmenistan 'daki Ticaret Odasından Onaylı ve ORJİNAL olabilir.
2- -Davet eden Şirket Antetli kağıdına yazılan Kaşeli--İmzalı orjinal davetiye de
kabul edilmektedir.

Vize başvurularında gereken Belgeler:

1- Pasaport.(2. sayfadaki hamilinin imzası kısmı pasaport sahibi tarafından imzalı--
seyehat tarihinden itibaren en az 6 Ay geçerliliği olması ve Pasaportta
enaz 1 adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun
''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve Döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır.
2- Vize Başvuru Formu
3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
4- T.C kimlik numarası yazılı bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi
5- Türkmenistan' daki Ticaret odasından onaylı ve ORJİNAL olan --yada
Türkmenistan' daki davet eden şirketin Antetli kağıdına yazılmış kaşeli--
imzalı ORJİNAL--DAVETİYE

 

 
 

  Uçuş Bilgileri Önemli Linkler Bize Ulaşın
İst.Atatürk Havalimanı
İst. Sabiha Gökçen Havaliamanı
Esenboğa Havalimanı
Adnan Menderes Havalimanı
Antalya Havalimanı
Havaalanına Ulaşım
AtlasJet
Türk Hava Yolları
Pegasus Hava Yolları
Tc Kimlik Numarası Öğrenme
SGK Hizmet Dökümü
vize başvuru  iletisim